De Open Bedrijvendag in het voormalige “Avereest” op 7 april j.l., was een ongekend succes. Er werd massaal gehoor gegeven aan de uitnodiging van maar liefst 47 bedrijven, om een kijkje te komen nemen achter de schermen. Eén van de deelnemende bedrijven was Sollie.Comm, de telecom- en internetprovider uit Dedemsvaart. Belangstellenden konden niet alleen een goede indruk verkrijgen van wat er gebeurt binnen deze organisatie, maar ook een heuse tablet, die onder de bezoekers werd verloot. De gelukkige winnaar is inmiddels bekend.

Al vóór 10:00 uur was er druk verkeer vanuit o.a. het Dedemsvaartse dorpscentrum richting industrieterreinen van zowel Dedemsvaart als Balkbrug. Via diverse media waren er in aanloop naar 7 april, oproepen en uitnodigingen uitgegaan voor de Open Bedrijvendagen. Ook van buiten Dedemsvaart en Balkbrug, kwamen veel mensen toestromen. Alleen al op basis van de bezoekersaantallen, kan al gesproken worden van een groot succes.

Ook Sollie.Comm had haar vestiging in Dedemsvaart opengesteld voor het publiek. Al vóór de officiële opening om 10:00 uur door Burgemeester Snijders, reden de eerste auto’s en fietsers het terrein aan de Newtonstraat op.

Bij binnenkomst van de bezoekers vielen regelmatig dezelfde woorden; “We hebben altijd al gedacht, wat zou daar toch gebeuren in dat gebouw”. Het karakteristieke bedrijfspand van Sollie.Comm spreekt voor veel mensen tot de verbeelding, maar een exacte voorstelling van wat er binnen zo’n bedrijf gebeurt, blijft altijd wat moeilijk te maken.
Men werd echter niet lang in het ongewisse gelaten. Bij binnenkomst in de entréé, was gelijk een bedrijfsfilm te zien waarin de belangrijkste activiteiten van Sollie.Comm werden aangestipt. Wie liefst op eigen gelegenheid door het pand wilde lopen, kon middels duidelijke route-pijlen, zijn of haar weg in het bedrijf vinden, maar uiteraard stond er ook personeel van Sollie.Comm klaar om een rondleiding te geven. Na een bezoekje aan de fraai uitgeruste showroom die tevens dienst kan doen als vergaderzaal, kon men een kijkje nemen in het indrukwekkende Network Control Centre op de eerste verdieping. Hier werd het de bezoeker duidelijk dat Sollie.Comm niet alleen leverancier is van telecom- en internetoplossingen bij klanten op locatie, maar dat dit bedrijf ook telecom-operator en internetprovider is, met eigen netwerken, in vooraanstaande datacenters. Op grote schermen was te zien hoeveel gesprekken er over de telecomplatformen werden afgehandeld, waar de pieken op een werkdag zitten, etc. Alle KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) werden doorlopend gemonitord.

Ook andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld glasvezel-lassen, werden uitvoerig gedemonstreerd. Met verwondering, maakten vele bezoekers kennis met de wondere wereld van telecom. Veelvuldig was te horen; “Nooit geweten dat dit hier allemaal gebeurt”.

Er viel bovendien nog het één en ander te winnen. Bezoekers konden middels “volgen” en “delen” op social media, kans maken om een tablet te winnen. Inmiddels is de gelukkige winna(a)r(es) bekend en heeft deze de begeerde tablet in ontvangst mogen nemen.
“De Open Bedrijvendag heeft uiteindelijk alleen maar winnaars opgeleverd” licht eigenaar Mark Sollie toe. “De bezoekers en belangstellenden hebben interessante bedrijven kunnen bezoeken, de deelnemende ondernemers hebben  hun bedrijven kunnen promoten en een enkeling viel ook nog eens in de prijzen. Open Bedrijvendag 2018 was een geweldig succes!”